Čečna 2016

27.03.2016 20:17

Náš tým ve složení Ermine, Exe, Phoenix a Toretto se v posledním březnovém víkendu zúčastnil své první „ostré“ akce v letošním roce. Svou airsoftovou sezónu jsme zahájili trochu netradičně bez svých obvyklých kompletů a dalšího vybavení a napůl v civilním oblečení jsme vyrazili za Čečence na lov ruských soudruhů.

    Byť jsou pro nás Milovice co by čečenský povstalec kalašnikovem od Prahy dostřelil, rozhodli jsme se na místo vyrazit už v pátek večer a věnovat se nebojovým aktivitám ve formě grilování, popíjení a pokecu o všech těch chlapských velmi vážných i zcela bezvýznamných záležitostech. A do rána by se vlastně docela krásně spalo, jen ten Ermine zase svým chrápáním opět zničil celou idylku pod lehce zataženou noční oblohou…

    Po snídani a ustrojení se do naší tacticool echt čečenské povstalecké výstroje jsme vyrazili s ostatní rebelskou špínou na briefing. Po úvodní řeči velitele a pořadatele akce a s cejchem „Ti zlí“ a „Ti, co samozřejmě musí prohrát“ jsme se rozdělili do jednotlivých družstev. Naše skupina se spojila ještě s jednou další (tímto kluky zdravíme a děkujeme za akci) a nesla označení Bravo 10, jejím velitelem se stal Ermine.

    Část čečenských sil včetně Bravo 10 byla poté odvelena do východní části prostoru, zbytek na základnu Norad na západě. Zaujali jsme pozice a po hodinovém čekání jsme se konečně dočkali prvních Rusů postupujících přes naši linii. A že jich bylo jako malých psů! Kde byl zastřelen jeden Ivan, hned se objevili další dva. Větší část naší skupiny nakonec hrdinně padla za svou čečenskou vlast, zbytek se stáhl dál do lesů a kopců a byl Rusy postupně pobit. Po refresh jsme se opět škádlili s Rusy u cesty na východě, Rusové nás na oplátku zasypali granáty a Ermine dlouho nezapomene na své zděšení, když se vyškrábal na val u cesty a vylezl přímo naproti nepřátelskému kulometu. Ani Toretto a Exe nezapomenou na svých dvacet ran do hlavy.

    Celé dopoledne jsme se takto kočkovali, zabíjeli jsme, umírali, refreshovali a byli jsme konečně se zbytkem sil staženi na základnu Norad. Ta byla ve velmi pevném sevření Rusů ze všech stran. Skupiny Bravo 10 a Bravo 30 se v poledne pokusily o průlom a vyčištění lesů na severní straně základny. Průlom byl zpočátku úspěšný, ale než Ermine pod krycí palbou MARTENs úspěšně ulovil společně s jedním dalším členem Bravo 10 dva otravné Rusy na svých dvanácti hodinách, objevilo se dalších třicet Rusů a umlčeli velmi rychle skupiny Bravo 10 i Bravo 30.

    Pět minut po svém dalším refresh byl Ermine zákeřně usmrcen neznámým odstřelovačem. Odstřelovačka následně políbila také Exeho, a to rovnou na tvář. A po dalším pokusu o průlom byl zabit i zbytek Brava 10. Sakra, tihle komáři ale štípali…

    Asi ve dvě hodiny odpoledne se východně a na dohled od základny Norad objevilo BVP naloženo Rusy. Jejich poklidnou jízdu po poli narušil výbuch a BVP bylo rázem nepojízdné. Čečenci okamžitě reagovali vysláním skupin Bravo 10, 20 a 30. Jediným možným řešením však byl čelní útok otevřenou krajinou bez krytí přímo na ruské pozice u obrněnce. Pro tento rok zůstalo BVP majetkem Rusů a na planině zůstalo ležet asi třicet mrtvých Čečenců.

    Po obědě a lehkém odpočinku v off-game Bravo 10 přišlo o část sil a na základnu Norad se vrátilo jen v zastoupení MARTENs. Družstvo se vrátilo v době, kdy byl Norad minimálně střežen a většina jednotek operovala v terénu s úkolem osvobodit rukojmí z ruských rukou. Ermine byl velitelem obrany Noradu pověřen velením nad obrannou skupinou okopů ve složení Bravo 10, část Bravo 30 a Alfa 10. Lehce nervózní, ale přesto poklidnou hlídku narušil až příjezd několika Čečenců s ruským zajatcem. Zajatec to byl opravdu velmi houževnatý a bojovný a zničehonic držel v ruce granát a vyhrožoval odpálením se. Byl opět zneškodněn a spoután, přesto se ze svých pout vzápětí dostal, přemohl hlídku a vyhrožoval zabitím jednoho Čečence, kterého pevně držel pod krkem. Situace byla rázně ukončena hlavním velitelem čečenských sil, který Rusa okamžitě zastřelil.

    V osm hodin večer dorazila zpráva o úspěšném osvobození zajatců Čečenci a o plánech Rusů na obsazení Noradu. Akce pokračovala do sobotní půlnoci, kdy byla za nadšeného pokřiku Čečenců ukončena. Norad všem ruským pokusům a dobytí odolal, zvítězili jsme! Vyčerpaný MARTENs asi hodinu poté blaženě usíná a tentokrát vlivem únavy ani chrápání Ermina nikoho nebudilo.

    Nedělní dopoledne pak bylo věnováno akci se scénářem Najít uprchlé ruské zajatce a dovést je zpět na základnu. Zde však čečenské skupiny už tak úspěšné nebyly. Samotný MARTENs byl doslova prohnán početnou ruskou skupinou přes polovinou lesa. Akci zakončil Erminův nepodařený kryt v obrovském a přesto nenápadném hnízdě lesních mravenců a ještě teď doma ze sumek ty potvory vysypává…

    Celkově hodnotíme akci Čečna 2016 velmi pozitivně, jen kdyby tak ubylo modelek a hereček, které nedorazí na plánovanou akci kvůli deštivému nebo chladném počasí. Náš dík patří také skupině Pěchota Praha, která měla na starosti velení nad čečenskou stranou.

    Je mi také ctí oznámit, že Toretto se touto akcí stává právoplatným členem týmu MARTENs Praha. Vítej k nám, kamaráde!

 

Ermine

 

Foto z akce